Антимонопольні органи ЄС закликали до відповіді Booking.com

0
436

Сайт з бронювання готелів Booking.com став об’єктом розслідування, розпочатого в грудні 2014 року, з боку антимонопольних органів ЄС…

В ході розгляду представники Євросоюзу зобов’язали Booking більше не вимагати від готелів пропозиції з більш низькими цінами, ніж у конкурентів, оскільки така практика не дає працювати іншим туристичним інтернет-ресурсів.

Поки що подібна вимога поширюється лише на готелі Франції, Італії та Швеції, проте в майбутньому пошириться і на інші європейські країни.

Також на сторінках Booking.com в обов’язковому порядку повинна бути інформація про те, що знижки на проживання в готелях поширюються лише при умові замовлення через сайт, а вказане кількість вільних номерів може не відповідати реальним цифрам.

Крім того, Букінг також зобов’язали вказувати, що кількість вільних номерів, показане на їх сайті, може не відповідати дійсному кількістю вільних номерів в готелі, і означає лише їх квоту номерів.

Booking.com також заборонено вимагати, щоб їм виділяли для бронювання стільки ж номерів, скільки і конкурентам.

У разі відмови від вимог і їх невиконання, Booking.com потрапить під штрафні санкції і зобов’язана буде виплатити 5 % від загального прибутку.

Варто відзначити, що в 2014 році майже 70 % споживачів в Європі здійснювали бронювання готелів саме через інтернет.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here