США посилила правила видачі віз для іноземних гостей

0
1497

США розширили анкету для іноземних гостей, запитувачів в’їзну візу. Нові правила поширюються на громадян усіх держав світу…

Тепер консульські працівники можуть вимагати, щоб прохач заповнив додатковий бланк, де необхідно вказати номери телефонів, ніки в соціальних мережах і адреси електронної пошти, які людина використовувала протягом останніх 5 років.

Також необхідно буде вказати біографічні дані за останні 15 років, в тому числі адреси проживання і країни, які відвідував прохач за цей період.

Повідомляється, що нововведення стане частиною вжитих заходів щодо посилення перевірки бажаючих відвідати США. Незважаючи на численну критику громадськості, 23 травня затвердили нову анкету. За словами противників нововведення, людям буде дуже важко відповідати на всі запропоновані питання, це відлякає іноземних вчених та студентів і призведе до тривалої обробки документів.

Представник Держдепартаменту США уточнив, що здобувача візи попросять надати додаткові відомості про себе, якщо вони будуть потрібні для підтвердження особи або більш суворої перевірки в інтересах національної безпеки.

Щоб посилити заходи щодо забезпечення національної безпеки і захистити американських громадян, президент США Дональд Трамп пообіцяв збільшити фінансування Пентагону. Також він говорив, що зобов’яже Мексику профінансувати будівництво стіни на кордоні між країнами. Крім того, Трамп намагався тимчасово заборонити в’їзд у США громадянам шести держав, основна частина населення яких сповідує іслам. Проте суд визнав такий указ дискримінаційним і блокував його.

Процедура отримання американської візи – сама сложнаяв світі.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here