Утеплення квартири зовні: як зробити правильний вибір

0
540
Утеплення квартири зовні: як зробити правильний вибір

Утеплення багатоповерхівок, особливо торцевих квартир цих будинків, досить необхідна річ. Адже на стику між поверхами з часом утворюються щілини, через які волога і холодне повітря потрапляють всередину житла. Взимку ця волога може руйнувати стіну зсередини, а через це в квартирі стає холодно і сиро, і навіть з часом може виникнути грибок і пліснява, який швидко поширитися і на інші ваші приміщення. А спори, які поширює цвіль і грибок дуже токсичні і шкідливі, особливо для діток.

Як вибрати майстра
Промислові альпіністи займаються утепленням фасадів і квартир. Звичайно оголошень по виконанню даних робіт зараз багато і їх можна зустріти на кожному під’їзді! Тому ви ризикуєте потрапити на недобросовісних майстрів, які виконають роботи неякісно. У зв’язку з цим, радимо уточнити у майстрів на яких об’єктах вони працювали останнім часом і піти глянути на виконані роботи. Показник якості фірми та виконавців це час, який вони вже працюють в Вашому місті, просто дуже багато майстрів і фірм нароблять неякісних робіт і пропадають через рік. А тому запитайте у них і про старі об’єкти, яким більше трьох років, якщо таких у них немає, то краще відмовитися від їхніх послуг. Якщо є і Вам дадуть адресу, то бажано поїхати глянути як виглядає утеплення і чи немає на ньому пошкоджень і патьоків, так, як тільки час покаже якість робіт. Зайдіть, якщо не соромитеся до мешканців квартири де виконували теплоізоляцію і дізнайтеся у них як їм працівники і чи допомогло їм утеплення. Подивившись на попередні роботи і поговоривши з замовниками, Ви можете оцінити якість робіт і зробити правильний вибір. І обов’язково укладайте договір і давайте передоплату тільки після того, як привезуть матеріали і приступлять до робіт. Можемо порадити перевірену фірму по утепленню alpinists.com.ua

Ціни за роботу
В першу чергу ціна буде залежати від поверху, на якому ваша квартира. Дешевше буде перший поверх 350-375 грн / м2 (але це ціна за площу фасаду, а не самої квартири), і вже з другого поверху ціна буде вище приблизно на 10-15%, десь 400-450 грн / м2. В ціну вже також включені матеріали, з якими майстер працює. Ось приклад, 2-х кімнатна квартира площею близько 48 кв. м., а площа фасаду 28 м2 — виходить 11-12 тис. грн., а за 3-х кімнатну квартиру площею 56 кв. м. вийде приблизно 22-23 тис. грн. Також потрібно враховувати і висоту стель приміщення. Можна домовитися з сусідами внизу і зверху і замовити послуги утеплення разом, тоді можна заощадити 10-15%. Ще можна проводити утеплення не тільки фасаду, а в разі потреби однієї кімнати.

Технологія утеплення і терміни робіт
Як і в кожної специфічної роботи важлива технологія і її дотримання. Спочатку важливо підготувати стіну до початку робіт, очистити, закласти щілини, прогрунтувати. Після, нанести клейову суміш, на яку клеять пінопласт у вигляді листів, і їх уже кріплять дюбелями до стіни. Далі клею потрібно затвердіти. Потім встановлюють захисні елементи і профілі (на пінопласт лягає армований шар за допомогою сітки і скловолокна). І вже потім роботи проводять по зовнішньому декоруванню, адже це теж не менш важливо. Для утеплення 2-3 кімнатної квартири, наприклад, буде потрібно тиждень часу. Також, не забувайте про водостічні системи, якщо утеплюєте приватний будинок, так як якісне відведення води від стін фасаду, допоможе довше зберегти його в відмінному стані.

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here