Авіакомпанії не стали знижувати ціни всупереч очікуванням ФАС

0
393

Найбільші російські авіакомпанії не стали виконувати розпорядження Федеральної Антимонопольної Служби (ФАС) і не знизили ціни авіаквитків, продаваних напередодні вильоту…

Нагадаємо, ще в перших числах квітня цього року ФАС зажадала від 8 найбільших російських авіакомпаній змінити усталену практику збільшення цін на авіаквитки напередодні вильоту.

У ФАС зажадали, щоб при наявності вільних місць на рейсах перевізники знижували ціни на авіаквитки за 1-2 дні до вильоту на 25%. Доручення регулятора має бути виконане до 15 травня, однак авіакомпанії досі ведуть переговори з ним і не знижують ціни.

Представники Аерофлоту провели зустріч з антимонопольниками ще 20 квітня і вже дали офіційну відповідь. В інформаційному листі перевізник зазначив, що зниження ціни може негативно відбитися на продажу дешевих квитків, а можливо і повне їх зникнення з ринку, оскільки авіакомпанії продають дешеві квитки якраз саме за рахунок продажу дорогих квитків напередодні вильоту, тобто саме так влаштована зараз російська система.

У свою чергу «Трансаеро» в даний час веде інтенсивні переговори з даного питання. Що стосується інших гігантів вітчизняного авіаринку, від них інформації не надходить.

Не підтримали ініціативу ФАС і в Мінтрансі, що втім, і не дивно, оскільки там є наші небесні монополісти вже давно лобіюють свої інтереси. У Мінтрансі вважають, що сторонні організації не повинні втручатися в комерційну політику авіакомпаній, оскільки їх доходи і так не високі і становлять від 1,5-3%, що не дозволяє говорити про надприбутки.

Тим не менш, ФАС може залучити перевізників до адміністративної відповідальності, якщо до 15 травня вони не виконають її требоваия. Про такій розв’язці керівник ФАС Ігор Артем’єв попереджав ще в лютому. За його словами, відмова авіагігантів від цінової конкуренції напередодні перельоту негативно позначається на здоровій конкуренції ринку, а відповідно і це призводить до високої ціни на квитки, обмежуючи при цьому права споживачів.

Цікаве: Королівський замок у Будапешті

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here