«Росія» відмовилася від 9 несправних літаків «Трансаеро»

0
574

Входить до складу групи «Аерофлот» вітчизняна авіакомпанія «Росія» прийме на баланс лише 25 літаків «Трансаеро» замість запланованих раніше 34-х. Про це повідомило ЗМІ джерело, близьке до учасників переговорів з даного питання.

«Інженери і техніки провели ретельний аналіз стану машин, і вирішили, що дев’ять судів польотів допускати не можна. У ході експлуатації в «Трансаеро» деталі одних машин (в тому числі цілі двигуни) знімалися і ставилися на інші. В результаті тепер на ряді бортів одного лізингодавця встановлені компоненти за фактом належать іншій лізингодавці», — повідомило джерело.

Раніше гендиректор «Аерофлоту» Віталій Савельєв в ході зустрічі з президентом Путіним повідомив про те, що його компанія готова прийняти на роботу співробітників «Трансаеро» в кількості близько 6 тис. осіб. Під цей персонал планувалося взяти у лізингодавців (Ощадбанк-Лізинг, ВТБ-Лізинг і ВЭБ-Лизинг) 34 літаки, раніше експлуатованих ліквідованої компанією «Трансаеро».

Також ЗМІ повідомляли в кінці березня поточного року, що «Аерофлот» не зможе отримати незабаром 24 далекомагістральних повітряних судна «Трансаеро», так як до запланованого терміну лізингодавці просто не встигнуть привести їх у належний технічний стан. Особливо складним було питання з 20 літаками «ВТБ-Лізинг» і «ВЕБ-Лізинг». Суть в тому, що «Трансаеро» користувалася літаками за договором фінансового лізингу, та лізингодавці ніяк не відстежували технічну сторону їх експлуатації, так само як і їх стан взагалі. У той же час, «Трансаеро», як вже було сказано, переставляла двигуни з судна на судно, а відповідна документація велася незадовільно. Таким чином, по ряду моментів неможливо відстежити, які перевірки яких двигунів проводилися і коли, і проводилися взагалі.

Колишні співробітники «Трансаеро», які повинні були перейти в «Росію» зараз просто отримують зарплату, і плани їх подальшого працевлаштування поки чітко не визначені.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here