В зоопарку Копенгагена умертвили 4 здорових львів

0
1526

Співробітники сумно відомого зоопарку Копенгагена, що в Данії, де в лютому був прилюдно пострілом в голову вбитий молодий жираф Маріус, вбили чотирьох абсолютно здорових львів…

За повідомленнями датських ЗМІ, 16-річного лева, левицю приблизно такого ж віку і двох левенят, яким не виповнилося ще й року, вбили в понеділок, 24 березня.

Як і у випадку з убитим раніше Маріусом, вбивство 4-х здорових тварин пояснили цинічно раціональними міркуваннями. Нібито у них йде програма з оновлення племінного поголів’я, тому планується в найближчому майбутньому створити новий прайд, посадивши до левицям нового молодого самця. Дорослі леви були старими, а левенят все одно б убив при першій же можливості привезених лев.

Правда, зоологи так і не пояснили, чим же все-таки їм завадили старі леви, адже, як всім відомо, вік не причина вбивати цілком здорових тварин, і до того ж в неволі вони можуть жити довше двадцяти років. І яка була необхідність у вбивстві двох левенят, якщо їх можна було прилаштувати в інші зоопарки.

Втім, якщо згадати історію з Маріусом, коли його готові були прийняти в декількох інших зоопарках, а також за нього пропонував 500 000 євро американський бізнесмен, яких хотів поселити його у себе на ранчо, але його їм просто не віддали, подібні дії представників данської зоопарку можуть здатися дивними.

У Московському зоопарку своїх данських колег не підтримали і взагалі, були дуже здивовані діями данців, пояснивши, навіщо допускати появу дитинчат тварин, якщо заздалегідь відомо, яка доля їх чекає. Зазвичай зоопарки у всьому світі в будь-якій ситуації намагаються зберегти життя тварин – навіть якщо для цього доводиться тримати їх поодинці або стерилізувати.

Чергові вбивство тварин в зоопарку Копенгагена викликало протести в соціальних медіа. Під онлайн-петицією, що закликає припинити вбивати здорових тварин в цьому зоопарку, тільки за першу добу підписалося понад 50 000 чоловік.

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here